Introspecție

O ceremonie susținută cu multă simplitate. 

Introspecția personală înseamnă să mă trezesc dimineața și, în primul rând, să mă întâlnesc pe mine însămi. Să iau o pauză, să mă privesc în ochi și să mă întreb: Ce fac? Cum mă simt?

Înseamnă să fiu aici și acum, în totalitate prezent/ ă, alert/ ă, cu simțurile pregătite la maxim, să primească orice stimul, să colecteze date din interior și din exterior, să le analizez atât eu pe ele, cât și ele pe mine. Să pun întrebări, să descopăr emoții, să câștig claritate, înțelegere și chiar cunoaștere.

Aceasta este o întâlnire neașteptată cu umanitatea, căutând contactul vizual, căutând adevărul, înțelegând că lucrurile pe care nu le înțelegem nu sunt neapărat greșite, ci că sunt în afara perspectivei noastre. Introspecția personală înseamnă încercarea de a-ți extinde perspectiva, de a găsi noi puncte de vedere, de a te apropia sau de a te depărta, de a te extinde, de a sta în vârful picioarelor sau de a te roti, orice e nevoie pentru a privi lucrurile din alte unghiuri.

Introspecția personală este un dans, este mișcare, este ceea ce ne face să ne simțim în viață, conectați, interesanți, să ne dezvoltăm și să evoluăm. Introspecția personală este un studiu permanent, prezent oriunde, oricând, în orice; este de ce-ul și cum-ul, este pasiunea reală și arzătoare care ne ghidează viața.

Testimoniale

  • Utilizez instrumentele Points of You™ încă din 2012 și pot să spun că am avut rezultate neașteptate, dar precise indiferent de context, subiect sau de numărul de participanți. Le-am utilizat atât în sesiuni de coaching individual cât și în workshopuri de dezvoltarea abilităților de inteligență emoțională și socială, programe de dezvoltarea potențialului de leadership, traininguri sau conferințe cu zeci de participanți. Port cu mine “The Coaching Game” în orice training sau workshop pe care îl facilitez pentru că îmi permite foarte multă flexibilitate și creativitate în utilizare: pot să îl folosesc ca pretext de cunoaștere, pot să inventez un ice breaker când energia grupului scade, pot să creez un joc care să îmi servească introducerii unui concept specific, pot să spun o poveste sau să adresez o serie de întrebări suplimentare pe o anumită temă sau pot să închei o zi de training într-un mod care să faciliteze fixarea conceptelor învățate de participanți pe parcursul zilei. În sesiunile de coaching, când un obiectiv sau un subiect pare epuizat, propun clienților să ne "jucăm" cu The Coaching Game sau Punctum și de fiecare dată apar noi perspective suprinzatoare dar precise de explorat. Recomand cu încredere instrumentele Points of You™ trainerilor, facilitatorilor și coachilor, sunt "magice"

    Adela Iepure

    Adela Iepure Coach, ACC - Bucuresti
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8