Dorina Dinu

 

De cand mă știu, mi-am dorit sa ajut oamenii sa trăiască o viață mai frumoasa, mai ușoară, sa creadă ca visele pot deveni realitate. 

O perioada de timp am încercat sa fac multe lucruri în locul acelor oameni dragi care intraseră în viata mea, și pe moment ii vedeam mai fericiți, mai încrezători.
Credeam ca asa funcționează, vrei sa ajuți pe cineva, faci lucrurile în locul lui. Dar m-am înșelat. Dacă te implici prea mult în viata celuilalt poți face mai mult rău decât bine.

Am înțeles asta foarte profund și a fost destul de dureros, nu înțelegeam cum, din dorința de a ajuta, de a face bine, poți face mai mult rău.

Și pentru că dorința de a ajuta face parte din mine, am găsit varianta cea mai sănătoasa de a face acest lucru.
Am înțeles ca cel mai important e sa-i încurajez si sa-i sprijin sa se ajute singuri, atunci ajut cu adevărat și acest ajutor e pe perioadă nedeterminată.

Prin coaching, pot contribui la fericirea și armonia celuilalt, îl pot sprijini să-și găsească propriile resurse, pot fi un camarad de drum până când conștientizează și își asuma că este creatorul propriei vieți, ca orice vis poate deveni realitate daca e în acord cu voia Divină.
 
Daca simți ca ceva nu funcționează în viata ta asa cum ți-ai dori, dacă ești hotărât ca vrei sa faci schimbări în viata, dar te sperie acest pas si nu stii cum să-l faci, dacă îți dorești ceva ce e destul de important pentru tine și nu știi cum să-l obții, coachingul e soluția.

Prin coaching te pot sprijini sa te ajuti singur, sa devii conștient de puterea ta.

Tehnicile din coaching împreună cu metoda Points of You, iti stimulează creativitatea, si împreună cu partea rațională, scot din interiorul tau răspunsurile mult căutate pentru a te motiva sa acționezi în direcția atingerii viselor.

Dacă ceri sprijin de la cei apropiați e posibil sa te influențeze cu sfaturile lor, cu fricile lor și poți ajunge în același cerc al nemulțumirilor, nu pentru ca nu ar fi bine intenționați, ci pentru ca fiecare vorbește din propria poveste de viață, iar acesta poveste nu e și a ta.

In schimb, ca si coach te pot sprijini sa-ti depășești barierele interioare pentru a conștientiza ca ai puterea de a obține tot ce-ți dorești, te pot provoca sa cauti răspunsurile  în interiorul tău, te pot sprijini sa-ti menții focusul pe ce-ți propui sa realizezi.

Pot face aceste lucruri fără sa te judec, fără sa te direcționez și într-o totală confidențialitate.

Putem trai în armonie dacă fiecare dintre noi redescoperim armonia din interior.

Dinu Dorina
0732 552 552
Trainer, Coach & NLP Practitioner la Vita Statera SRL

https://www.facebook.com/Vita-Statera-1871357536463323/

Autor al agendei "Jurnalul dezvoltarii tale"